pondělí 3. dubna 2017

Vajíčková pomazánka

Výborná vajíčková pomazánka nebo také vajíčkový salát.

Vajíčková pomazánka na opečeném toustovém chlebu.

Suroviny:


  • 10 vajec na tvrdo uvařených, na jemno nakrájených (vařených cca 10 minut, napíchnutých na tupé špičce, vkládaných na polévkové lžíci do vroucí vody - ne více, jinak žloutky zezelenají)
  • 2 PL majonézy
  • 2 a více PL bílého jogurtu
  • 2 PL plnotučné hořčice
  • špetka soli
  • 4 sterilované sladkokyselé okurky na jemno nakrájené 
  • možno přidat jemně strouhaný sterilovaný celer, okapaný bez nálevu, ale nemusí být
  • může být kostka taveného sýra (pro hustější konzistenci) 

Postup: 

Vejce uvaříme, zchladíme krátce ve studené vodě, aby šla dobře oloupat. Oloupeme, nakrájíme na drobno.
Vejce osolíme. 
Přidáme na drobno nakrájené sterilované okurky, případně celer máme-li / chceme-li.
Vmísíme ostatní suroviny.

Podáváme na toustu z bílého toustového chleba nebo kdo co má rád. Osobně mám raději podmáznuté např. Perlou a určitě doporučuji, pokud se nebude konzumovat hned - zabrání promočení pečiva šťávou z pomazánky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat