neděle 20. prosince 2015

Celozrnný chléb v automatické pekárně

Povedený celozrnný chlebík podle kuchařky pro domácí pekárny Moulinex.


Suroviny (na 750 g)

370 ml vody
1/2 PL slunečnicový olej
1 a 1/2 KL soli
1 PL cukru
1 a 1/2 PL sušeného mléka
180 g žitné celozrnné mouky
340 g celozrnné mouky
1 KL sušeného droždí


Postup

V uvedeném pořadí suroviny nandat do mísy automatické pekárny a zvoli program CELOZRNNÝ CHLÉB, 750 g, kůrka podle libosti (já volila opět vypečenost 3 = nejtmavší kůrka).
Chlebík je moc dobrý, vydržel více než týden (zabalený v utěrce první den, druhý den v utěrce, sáčku a chlebníku). Další dny jsem si jej rozpékala a byl výborný jen s máslem.




Žádné komentáře:

Okomentovat