pátek 31. ledna 2014

Bábovka z jednoho vejce

Výborná bábovka pouze z jednoho vejce (na množství, že těsto nepřeleze formu).

výborná bábovka z jednoho vejce
bábovka z jednoho vejce

Suroviny:

rozpustit:
150 g Hery 
150 g cukru (doporučuji ubrat, je to dost sladké, chcete-li dietněji)
1/4 l mléka

ostatní:
250 g polohrubé mouky (možno namíchat i s hladkou či hrubou, dala jsem i trochu celozrnné)
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
1 vejce

Postup přípravy:

Všechny suroviny připravíme do pokojové teploty.
Bábovkovou formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou (např. hrubou).
Navážíme si a do kastrůlku dáme150 g Hery, 150 g cukru a 1/4 l mléka necháme rozpustit, dobře promícháme a dáme chladit.
V průběhu rozpouštení navážíme mouku, smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Do rozpuštěné a vychladlé směsi s Herou (na takovou teplotu, že již nepálí - aby se vajíčko nesrazilo), přidáme mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a vejcem.
Směs nalijeme do vymazané bábovkové formy a pozvolna pečeme ve vyhřáté troubě.

Bábovka je opravdu výborná. 

Tipy:

Upečenou bábovku krájíme až po vychladnutí, jinak se rozdrobí.
Kdo chce, může ji udělat celou kakaovou - kakao, cca 2 lžíce, můžeme přidat ke směsi při rozpouštění, případně přidat do poloviny směsi před pečením.

Žádné komentáře:

Okomentovat