vynikající špekové knedlíky |
Suroviny na cca 12 knedlíků (tak 3 osoby):
- 120 g špeku nakrájeného na kostičky
- 5 rohlíků či housek - 2 na opražení, 3 na zadělání
- 200 ml mléka
- 1 - 2 vejce
- 8 PL hrubé mouky
- špetka soli
Postup:
Špek nakrájený na kostičky necháme zesklovatět v teflonovém hrnci. Poté přidáme 2 na kostičky nakrájené rohlíky či housky a krátce opražíme (tak, aby se nasálo vyškvařené sádlo). Necháme vychladnout, aby se vejce nezdrclo.
Nakrájíme na kostičky zbývající 3 rohlíky.
Odměříme mléko, vmícháme vejce a sůl.
Do vychladlé vypečené směsi vmícháme zbylé rozhlíky, vlijeme mléko s vejcem a solí a přisypeme hrubou mouku. Směs vymícháme.
Připravíme si vařit vodu s napařováčkem, na který dáme pečící papír.
Když se voda vaří, vložíme nejlépe rukama vytvarované knedlíky (koule) a pod pokličkou vaříme cca 15 minut.
Podáváme okamžitě teplé, čerstvé, posypané smaženou cibulkou, případně můžeme doplnit o uzané a zelí. Ale když jsou tyhle špekouny čerstvé, jsou jako dortík a já osobně k nim nepotřebuju nic jiného ;-)
Žádné komentáře:
Okomentovat