zelenina se zelenými rajčaty na čalamádu |
Suroviny:
- 1 kg zelených nedozrálých rajčat
- 1 kg paprik
- 1/2 kg cibule
- 1 palice česneku
- 6 dkg cukru
- 3 dkg soli
- 1 dcl octa
- 1 dcl oleje
Postup:
Všechnu zeleninu nakrájet na menší kousky, prosypat a promíchat s cukrem, solí a octem. Vše dát na olej a vařit, dokud se voda téměř nevyvaří. Z tohoto množství mi to trvalo určitě přes hodinu. Nakonec dejte pozor, aby se nepřipálilo.Horké naplnit do dobře vymytých skleniček a zavařovat 30 minut při 100°C.
Čaladáma je vynikající, jen škoda, že z tohoto množství zeleniny se udělají jen cca 2 velké sklenice.
Zkusila jsem z poloviny, možná využiju jako přílohu k masu, ale příště budu opatrnější s octem.
OdpovědětVymazatTo jsem ráda! A povedlo se? Chutnalo?
VymazatDnes jsem dělala čalamádu a je boží děkuji za váš recept
OdpovědětVymazatMoc díky! Zrovna jsem tento týden taky jednu další ze svých zásob načala ;)
Vymazat