krásná povedená výborně upečená hrnková kefírová bábovka |
Ingredience:
1,5 hrnku kefíru1,5 hrnku moučkového cukru
3/4 hrnku oleje
3 vejce
2 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
2 PL (polévkové lžíce) kakaa (podle toho, jak kvalitní máme, více kvalitního stačí méně) - chceme-li mramorovou
Postup:
Bábovkovou formu dobře vymazat máslem a vysypat hrubou nebo polohrubou moukou.Ve větší míse metličkou rozmíchat 1,5 hrnku kefíru s 1,5 hrnkem moučkového cukru, přimíchat 3/4 hrnku oleje a 3 celá vejce.
Vedle smíchat 2 a 1/4 hrnku polohrubé mouky s 1/2 kypřícího prášku a vmíchat do mokré směsi.
Chceme-li bábovku mramorovou, polovinu těsta nalít do vysypané bábovkové formy a zbytek v míse obarvit 1 až 2 lžícemi kakaa (podle kvality). Dobře promíchat a nalít na světlé těsto do bábovkové formy.
bábovka (těsto) před vložením do trouby |
trochu nevzhledná kefírová bábovka po upečení před vykopením z formy |
hrnková dvoubarevná bábovka |
rozkrojená kefírová bábovka |
hrníčková mramorová bábovka |
Nejlepší bábovka jakou jsem kdy upekla!!! děkuji za recept 😉
OdpovědětVymazatZdravím Vás. To jsem moc ráda! Děkuju za zprávu a ať se i další pečení podaří ;)
Vymazat