Chlebíčky aneb chlebíčková inspirace
Při výrobě domácích chlebíčků se fantazii meze nekladou. Vyrábět chlebíčky mě moc baví, obzvláště, když se nemusí spěchat a jsou na výběr nejrůznější suroviny, kterými lze chlebíčky dekorovat. Především ty samotné jsou pro mne vždy inspirací.
Jako základ používám dneska například:
1) křenovou pomazánku. Dělám si domácí - pomazánkové máslo bez příchuti rozmíchané s domácím křenexem. Do kelímku pomazánkového másla dávám podle síly křenu tak 4 čajové lžičky. Se šunkou či sýrem navrchu chlebíčku je to pak mňamka.
2) budapešťská pomazánka: 2 tvarohy, malá sklenička okapané nakládané kapie (bez nálevu), 1 KL soli, dobře promíchat.
Na připojené fotce je na obložení chlebíčků na křenové pomazánce použit lovecký salám, debrecínka a uzený sýr z Lidlu (taková kolečka, oddělená papírky pro dobré vyndavání, teď nevím, jak se jmenuje, měl tam myslím v názvu něco slovenského :-) - tentokrát se mi ale i při použití papírků a pokojové teplotě sýra trhal a nebyl moc tvárný, možný moc silné plátky), malá rajčátka, petrželka, salátová okurka kolečka - plátky, mrkev kolečka - plátky.
Na zdobení budapešťské pomazánky je použito vařené vejce a čerstvá zelenina (mrkev, rajče, okurka).
Žádné komentáře:
Okomentovat