domácí tvaroháček vanilkový |
domácí tvaroháček kakaový |
Suroviny na tvaroháček - lipánek - pribináček:
200 ml smetany ke šlehání (31%)250 g vaničkového polotučného tvarohu
2 sáčky vanilkového cukru
pro kakaovou variantu kakao (na vaření, pečení) - na polovinu směsi1 ČL (čajovou lžičku)
Náčiní:
- velká mísa (moje oblíbená a na toto množství vhodná je nerezová kulatá mísa z Ikey o objemu 5 l - při naplnění po okraj)
- elektrický ruční šlehač s metlou
- cca 4 malé mističky
Postup:
Do mísy vlijeme vychlazenou smetanu, přidáme tvaroh, vanilkové cukry a vyšleháme chvíli mixérem. A hotovo.Chceme-li část kakaovou, odebereme polovičku vanilkového krému, rozdělíme do 2 mističek a do zbytku směsi přidáme velkou čajovou lžičku kakaa a opět dobře prošleháme mixérem. Nakonec i kakaový lipánek přendáme do mističek.
Lipánky můžeme ozdobit kakaem, čokoládou, sušenkovými kuličkami v čokoládě, čerstvou mátou, pokud máme apod.
Žádné komentáře:
Okomentovat