výborná kefírovka - foto je bezlepková varianta |
Ingredience
Na buchtu:3 hrnky mouky (polohrubé nebo bezlepkové)
1,5 hrnku moučkového cukru
1 lžička jedlé sody
1-2 polévkové lžíce kakaa
0,5 hrnku slunečnicového oleje
0,5 l kefíru
dále možno přidat oříšky, rozinky atd., kdo co má rád
Na krém:
1 tabulka čokolády na vaření (cca 100 g) - rozpustit
1/2 kelímku zakysané smetany a kelímek bílého jogurtu
Postup
Vymazat plech máslem a vysypat polohrubou moukou.Všechny suroviny smíchat metlou dohromady, hotovou směs nalít na plech a dát do vyhřáté trouby péct.
Upečenou buchtu nechat vychladnout.
Na krém rozpustit čokoládu (podle velikosti plechu 1 nebo i 2 tabulky), do lehce prochladné čokolády vmíchat zakysanou smetanu a bílý jogurt a krémem potřít buchtu a nechat vychladnout.
upečená kefírovka potřená krémem |
Tipy
Bezlepková varianta:Na bezlepkovou variantu jsem použila tyto 4 mouky cca stejným poměrem:
- rýžovou
- kukuřičnou
- pohankovou
- amarantovou
Vše vyšlo dobře. Vzhledem k tomu, že tam není kypřící prášek, nebyl žádný problém.
Žádné komentáře:
Okomentovat