![]() |
Vajíčková pomazánka na opečeném toustovém chlebu. |
Suroviny:
- 10 vajec na tvrdo uvařených, na jemno nakrájených (vařených cca 10 minut, napíchnutých na tupé špičce, vkládaných na polévkové lžíci do vroucí vody - ne více, jinak žloutky zezelenají)
- 2 PL majonézy
- 2 a více PL bílého jogurtu
- 2 PL plnotučné hořčice
- špetka soli
- 4 sterilované sladkokyselé okurky na jemno nakrájené
- možno přidat jemně strouhaný sterilovaný celer, okapaný bez nálevu, ale nemusí být
- může být kostka taveného sýra (pro hustější konzistenci)
Postup:
Vejce uvaříme, zchladíme krátce ve studené vodě, aby šla dobře oloupat. Oloupeme, nakrájíme na drobno.Vejce osolíme.
Přidáme na drobno nakrájené sterilované okurky, případně celer máme-li / chceme-li.
Vmísíme ostatní suroviny.
Podáváme na toustu z bílého toustového chleba nebo kdo co má rád. Osobně mám raději podmáznuté např. Perlou a určitě doporučuji, pokud se nebude konzumovat hned - zabrání promočení pečiva šťávou z pomazánky.
Žádné komentáře:
Okomentovat