neděle 18. prosince 2016

Koláč cukyňáč s ostružinami a mandličkami

Vynikající koláč z těsta s cuketou. Díky cuketě je koláč jemný a vláčný. A aby z koláče bylo něco extra, doplnila jsem ostružinami a plátky mandlí. Takže je to vlastně taková luxusnější a zdravější bublanina :-)

cuketová bublanina s ostružinami
vynkající cuketový koláč s ostružinami a mandlemi

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru (krystal / krupice)
1 PL mleté skořice
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety bez jádřince
3/4 hrnku slunečnicového oleje
3 vejce
ostružiny, červený rybíz pro doplnění barevnosti apod. - dle inspirace, chuti, nálady a sezóny
plátky mandlí
tuk a mouka na vymazání plechu 

Postup:

Suroviny v uvedeném pořadí smícháme, vlijeme do vymazaného plechu a pečeme do zlatova.
Po upečení poprášíme moučkovým cukrem a servírovat můžeme s čerstvými ostružinami přelité horkou smetanou.







Žádné komentáře:

Okomentovat