Chai Latté |
Suroviny:
- mléko na cappuccino (nebo jiné vhodné k napěnění a podle toho, čím budete napěňovat - já použila polotučné krabicové) *
- kvalitní silný a výrazný černý čaj (doporučuje se třeba Assam, já mám ráda i English)
- 1 ČL medu
- špetka sušeného mletého zázvoru
- špetka mleté skořice
- 2 hřebíčky
- 2 kuličky černého pepře
- 1 kulička nového koření
- špetka anýzu
- špetka mletého muškátového oříšku
- špetka sušené drcené pomerančové kúry
- špetka kmínu
Postup přípravy:
Připravíme silný černý čaj, svaříme chvíli s kořením a medem, scedíme do konvičky.
Mezitím našleháme mléko a přelijeme do skleněného hrnku. Necháme chvíli usadit / oddělit horké mléko od pěny.
Do našlehaného mléka vlijeme přes lžíci připravený čaj.
Mléčnou pěnu ozdobíme špetkou mleté skořice a plátky mandlí a slámkou.
Je to neskutečná lahoda!
Chai Latté zdobené skořicí a mandlemi |
Žádné komentáře:
Okomentovat