neděle 18. prosince 2016

Bezlepkové zázvorové sušenky bez mléka a cukru

Bez lepku, bez mléka, bez curku - variace na Ikea zázvorové sušenky. Vyjde z toho tím nahrazováním samozřejmě něco jiného, ale všichni obdarovaní s dietními omezeními byli nadšení ;-)



Suroviny:

150 g Hery
50 g práškového sladidla se Stévií
150 g strouhaného kokosu
1 PL mleté skořice
1 PL mletého sušeného zázvoru
1/2 PL mletého hřebíčku
1/4 ČL mletého kardamomu (u nás není jen tak k sehnání, tak jsem zkrátka vynechala :-)
1/4 ČL mletého nového koření
1/2 ČL soli
1/2 PL sody
4 vejce
kůra z poloviny bio citronu na jemno nastrouhaná 
60 g rozpuštěné Hery
40 g slunečnicového oleje
80 ml datlového sirupu
55 ml javorový sirup
25 g medu
300 g mouky Jizerky
250 g směsi rýžové, pohankové, jahelné, kukuřičné a sojové mouky

Postup:

V uvedeném pořadí jsem navrstvila do nádoby automatické pekárny a nechala vypracovat hladké těsto. 
Hotové těsto jsem přendala na talířek, zakryla fresh fólií a dala vychladit. Mezi fóliemi pak vyvaluji - je to skvělý tip, aby se těsto nelepilo.

Vykrajujeme kytičky / hvězdičky / srdíčka, které přendaváme na pečící papír na plech, pro ozdobu poklademe plátky mandliček, nechceme-li je zdobit po upečení polevou, a pečeme v troubě na obě spirály na 180 °C cca 15 minut (resp. až to voní / do zhnědnutí).

Žádné komentáře:

Okomentovat