Suroviny: (v pořadí pro automatickou pekárnu)
- 500 ml vlažné vody
- 2 PL slunečnicového či olivového oleje
- 2 PL vinného octa (dala jsem bílé Balsamico
- 2 KL soli
- 250 g žitné celozrnné chlebové jemně mleté mouky
- 450 g pšeničné (špaldové) mouky ... tentokrát jsem použila Belbake z Lidlu
- 1 PL kmínu celého
- 1 PL kmínu drceného
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- 1 ČL cukru
Postup přípravy kmínového chleba:
Navrstvit suroviny v uvedeném pořadí, mouky lepší prosít. Droždí rozdrobit navrchu s cukrem.
Zapnout program Těsto (kynuté ... 1,5 hod.).
Před dokončením programu sledovat, jestli náhodou nepřetéká z hnětací nádoby. Pokud ano, vyndat dříve.
Dále před dokončením procesu hnětení a kynutí rozpálit kamna na dřevo (nebo troubu) a dáme rozpálit i pekáč (použila jsem takový ten menší smaltovaný pekáček).
Do rozpáleného pekáčku vyklopíme mokré těsto a dáme péct do voňava, zlatava a křupava.
Je to mňamka. Kůrka první den jako má dřevorubecký chléb a chleba je vážně výtečný, báječný!
Žádné komentáře:
Okomentovat