Je to z kynutého těsta, které jsem nechala vypracovat opět v automatické pekárně.
Suroviny:
250 ml mléka1 špetka soli
3 PL cukru
1 vejce
150 g másla nebo Hery
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky (já dala celozrnnou špaldovou)
20 g (1/2 kostky) čerstvého droždí nebo sušené na 500 g mouky
švestky (čerstvé nebo mražené)
Drobenka:
150 g polohrubé mouky
100 g másla
150 g cukru (krystal nebo krupice)
+ 1 vejce na obalení
Postup:
Suroviny v uvedeném pořadí jsem nandala do automaticé pekárny a zvolila program kynutí. Po vykynutí bylo těsto nádherně propracované, vláčné a dobře se s ním pracovalo.Z hotového těsta odebírám prsty namočenými ve slunečnicovém oleji, do každého zabalím vypeckovanou švestku a utvořím takovou buchtičku (nebo jako když se dělají ovocné knedlíky). V místě spoje namočit do rozšlehaného vajíčka a obalit v drobence.
Takovéto měchurky dáváme na pečící papír na plech a pečeme do zlatova (bylo to něco okolo 50 minut na cca 180 °C v elektrické troubě na obě spirály).
Žádné komentáře:
Okomentovat