domácí babiččiny nudle s celozrnnou moukou - uvařené |
domácí těstoviny s celozrnnou moukou - v sušeném stavu |
Suroviny na domácí těstoviny:
50 ml vody1 pl olivového oleje extra panenského
5 vajec (uvádí se asi 40 g jedno vejce)
kávová lžička soli (pozn.: dočetla jsem se, že pokud chcete na uskladnění, tak se sůl nedává, žel jsem se dočetla až po výrobě a sůl jsem dala a chtěla uskladnit, tak uvidíme, co to udělá)
400 g hladké pšeničné mouky + na vyvalování na válu
150 g celozrnné pšeničné mouky
- pořadí surovin je určeno pro domácí pekárnu
Postup přípravy domácích tagliatellí - babiččiných nudlí:
Ingredience jsem nasypala v uvedeném pořadí do pekárny a zapnula příslušný program na těstoviny. Mouky jsem zpočátku dala 500 g a po vyhnětení na těsto šáhla, jeslti lepí, protože lepilo, dosypávala jsem mouku.Po vyhnětení do nelepivého těsta jsem si jej přendala na vál, kousek (asi 1/4 těsta) odebrala na válení a zbytek přikryla mikrotenem, aby neokorávalo.
Těsto jsem pořádně do tenka vyválela a pak velkým nožem krájela silnější nudle á la tagliatelle.
vyvalování a krájení domácích těstovin |
1. fáze sušení domácích těstovin |
Dala jsem do sáčku, pusou trochu vyfoukla ze šáčku vzduch a převázala provázkem a šup do špajzu.
domácí tagliatelle s celozrnnou moukou |
Všem, co váhají, vřele doporučuji !!! (viz úvodní foto).
Zdroj původního receptu: http://babciny-recepty.blog.cz/1109/nudlove-testo-v-domaci-pekarne
Žádné komentáře:
Okomentovat