úterý 22. října 2013

Vepřové nudličky s čerstvým zelím

Jeden tip na výbornou rychlou a zdravou večeři.

Tak jsem tak přemýšlela, co s tou hlávkou bílého zelí, které jsem nestihla zpracovat do sterilované zeleniny. A v mrazáku ještě trocha vepřových nudliček. Tak co jsem z toho vyrobila - výbornou, rychlou, levnou a věřím, že i zdravou večeři. 



Suroviny:

cca 400g vepřových nudliček
1/2 hlávky čerstvého bílého zelí
trocha slunečnicového oleje
koření - sůl, mletý pepř, drcený kmín, sušená drhnutá majoránka, curry

jako příloha: chléb



Postup přípravy rychlé večeře:

Na troše oleje ve velkém hrnci s těžkým dnem orestujte osolené, opepřené vepřové nudličky, hned při restování přidejte drcený kmín, sušenou majoránku a trochu curry. 

Mezitím si nakrájejte na nějaké nudličky zelí.


Až bude masíčko orestované, přidejte nakrájené zelí a poduste, můžete trochu podlít vodou. Duste asi tak dlouho, než se zelí slehne a zesklovatí.


A je hotovo.

Kdo by to byl řekl, že ze "zbytků co dům dal" bude taková dobrota! Ani kečup k tomu nebyl potřeba, stačil chléb jako příloha.

Jídlo je lehké a myslím, že i zdravé.
Jen se připravte na vůni dušeného zelí (něco jako květák :-).

Foto zatím není, všechno se snědlo a netušila jsem, že to bude tak chutnat, takže tak :-)


Porce vyšla na nenáročný oběd pro 2.

Žádné komentáře:

Okomentovat