Tak jsem tak přemýšlela, co s tou hlávkou bílého zelí, které jsem nestihla zpracovat do sterilované zeleniny. A v mrazáku ještě trocha vepřových nudliček. Tak co jsem z toho vyrobila - výbornou, rychlou, levnou a věřím, že i zdravou večeři.
Suroviny:
cca 400g vepřových nudliček1/2 hlávky čerstvého bílého zelí
trocha slunečnicového oleje
koření - sůl, mletý pepř, drcený kmín, sušená drhnutá majoránka, curry
jako příloha: chléb
Postup přípravy rychlé večeře:
Na troše oleje ve velkém hrnci s těžkým dnem orestujte osolené, opepřené vepřové nudličky, hned při restování přidejte drcený kmín, sušenou majoránku a trochu curry.Mezitím si nakrájejte na nějaké nudličky zelí.
Až bude masíčko orestované, přidejte nakrájené zelí a poduste, můžete trochu podlít vodou. Duste asi tak dlouho, než se zelí slehne a zesklovatí.
A je hotovo.
Kdo by to byl řekl, že ze "zbytků co dům dal" bude taková dobrota! Ani kečup k tomu nebyl potřeba, stačil chléb jako příloha.
Jídlo je lehké a myslím, že i zdravé.
Jen se připravte na vůni dušeného zelí (něco jako květák :-).
Foto zatím není, všechno se snědlo a netušila jsem, že to bude tak chutnat, takže tak :-)
Porce vyšla na nenáročný oběd pro 2.
Žádné komentáře:
Okomentovat