úterý 29. října 2013

Banánové indiánky

Nebo spíš BANÁNOVÍ INDIÁNCI, ale název v nadpisu se mi líbí víc, ač to není moc česky :-)

Výborná rychlá dobrota, která překvapí a vypadá to, že jste s ní strávili spoustu času. A chutná a je to i trochu zdravé (banány a čokoláda :-).
A je to nepečené cukroví / sladkost / dobrota / pamlsek / něco na zub aneb můj oblíbený španělský výraz "para picar" ...



Ingredience:

1 až 2 balíčky dětských piškotů
5 ne příliš zralých banánů (aby vydržely)
300 g čokolády na vaření (3 malé tabulky, když je jedna o 100 g)
kousek 100%ního tuku, např. Omega, nebo sádla (cca 2 čajové lžičky)




Další náčiní:

kulatá párátka
papírové cukrářské košíčky malé (1 krabička)


Postup přípravy:

Na velký tác, který mám na fotce, je potřeba 1 balení piškotů, ale aby vám nezbylo moc čokolády a bylo rovnou na ochutnávání, připravte si raději 2 sáčky.

Do malého hlubokého kastrůlku dejte rozehřát čokoládu s kouskem tuku ve vodní lázni, aby se čokoláda nepřipalovala. Aby šly banánky dobře namáčet, je lépe mít čokoládovou polevu o něco řidší, takže poznáte, jestli ještě kousek tuku přidat, nebo jestli to stačí.

Na tác si rozložte papírové košíčky.



Nakrájejte si banány na silnější kolečka, tak na tloušťku prstu.

Vezměte párátko, napíchněte jeden piškot z kulaté strany, dále napíchněte banán a pak druhý piškot tentokrát z ploché strany. 






Poté namočte v čokoládové polevě a vložte rovnou do papírového košíčku na tácu. Nechte vychladnout.

Pokud chcete mít banánky ještě ozdobnější, můžete je posypat strouhaným kokosem, kokosovými hoblinami či mandlovými lupínky - dokud je čokoládová poleva neztuhlá.

Ideálně do druhého dne nebo nějakou chvíli nechte v chladničce. Banánky se odleží a piškoty změknou.


Dobrou chuť!





Žádné komentáře:

Okomentovat