pátek 11. října 2013

Zapečený patyzon se šunkou a sýrem

zapečený patyzon se šunkou, sýrem a čerstvými bylinkami
zapečený patyzon se šunkou a sýrem

Suroviny:

1 patyzon
sádlo
sladká paprika mletá
sůl
pepř
šunka
tvrdý sýr
vejce
hrst čerstvých bylinek (majoránka, oregano, bazalka, petržel, ...)
česnek


Pracovní postup:

Patyzon oloupat (okrájet - šlupka je docela tvrdá) a nakrájet na cca centimetrové plátky (na tloušťku prstu :-).

jak oloupat patyzon
loupání (okrajování) patyzonu
Pekáček vymazat sádlem. Do něj vložit patyzony

Osolit, posypat sladkou červenou paprikou, opepřit.


koření na patyzon
patyzonové plátky okořenit
Zalít rozšlehanými vejci s nakrájenou šunkou, lehce osolené, s na hrubo nastrouhaným sýrem a hrstí bylinek.


vaječná směs na zapékaný patyzon
rozšlehaná vejce s šunkou, sýrem, solí a bylinkami
Dát zapéct do trouby a za chvilku je to hotové (nepotřebuje péct dlouho a poznáte to podle barvy upečeného sýra na vrchu.

Je to vynikající, třeba s vařenými bramborami. A kdybyste cítili jako to vóóóóónííí!

Žádné komentáře:

Okomentovat