středa 21. prosince 2016

Báječný kořeněný zimní punč s ovocem

Vynikající recept podle inspirace kolegyňky Lucky V., který jsem si ale z dalších informací o punči nasosaných na internetu poněkud vylepšila. A je vážně výborný! 
voňavý punč z červeného vína s kořením a ovocem
vynikající voňavý punč z červeného vína

Suroviny na vynikající hřejivý zimní punč:

3/4 l vody
1/2 l červeného vína
125  ml rumu
150 g cukru krupice / krystal
šťáva z 1 citronu
šťáva z 1 pomeranče
6 ks hřebíčku
2 ks skořice celé
2 ks badyánu

na servírování (nemusí být)
plátek citronu (bio, nebo s oloupanou kůrou)
hvězdička badyánu
drobné ovoce (možno i sušené - rozinky, brusinky, ale je to na mě pak zbytečně dost sladké, takže za mě je jasná volba čerstvé ovoce - dala jsem granátové jablko, nakrájené kousky pomeranče)

Postup výroby punče:

Jednoduše vše vložite / nalijete do kastrůlku a přivedete k varu. (Pokud nechcete zničit vitamíny z ovocné šťávy, citronovou a pomerančovou šťávu nalijte až po převaření.)
Do skleniček navrstvěte podle libosti ovoce, na vrch položte plátek citronu a hvězdičku badyánu, přelijte horkým punčem a podávejte, třeba s perníčkem či mandlovou sušenkou.


voňavý kořeněný punč s ovocem
voňavý punč s kořením a ovocem
punč z červeného vína
punč z červeného vína s ovocem
Doporučuji pít co nejteplejší! Dobrou chuť, je to mňamka!

nejlepší voňavý zimní punč s kořením a ovocem
Vynikající zimní punč s kořením

Žádné komentáře:

Okomentovat