sobota 4. října 2014

Zavařené houby - základ

Zavařené, sterilované houby, obdělané na ciulbce a oleji s kmínem a solí. Jako základ například pro houbovou omáčku nebo na houbovou sekanou s petrželkou. Nemusí se jen sterilovat ve sklenicích, ale možno i dát základ zamrazit, ale když v mrazáku není místo, zavaření je fajn.
Uvidíme, jestli se to letos povedlo a jestli vydrží :-)

Suroviny:

  • houby nakrájené na kousky, nejlepší je směs
  • kmín (nejraději máme drcený / mletý)
  • sůl

Ostatní pomůcky:

  • zavařovací sklenice
  • zavařovací hrnec (je-li možnost)
Houby podusíme na oleji, okmínujeme, osolíme, až směs zmenší obsah.
Dáme do dobře vymytých sklenic, jarem, čistou houbičkou a horkou vodou, zavíčkujeme.
Sterilujeme 1. den při 100°C cca 50 minut, 2. den při 100°C ještě cca 30 minut. Záleží to také na velikosti sklenic, já jsem zavařovala tentokrát vždy cca hodinu, nerada bych, aby se mi to zkazilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat